Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

«Αώος/Vjosa. Στους Δρόμους του Πολιτισμού», ένα βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου

Εικόνα του άρθρου «Αώος/Vjosa. Στους Δρόμους του Πολιτισμού», ένα βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2022, 17:32
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Αώος/Vjosa. Στους Δρόμους του Πολιτισμού» με την υπογραφή του καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκου προχώρησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πίνδος Περιβαλλοντική».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το βιβλίο αυτό ο κ. Νιτσιάκος επιχειρεί μια γνωριμία με τις τοπικές κοινότητες και τους πολιτισμούς που ενώνει ο Αώος. «Ένα ‘ταξίδι’ στα χωριά του Αώου, στα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους, στη μουσική, στην παράδοση, στους ήχους, στα μνημεία, στα στοιχεία της φύσης που σμίλεψαν την ψυχή των ανθρώπων του τόπου αυτού, στους δρόμους του πολιτισμού» επισημαίνεται.

Ο Αώος παραμένει ένας από τους τελευταίους ελεύθερους και άγριους ποταμούς στην Ευρώπη.

Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατίθεται δωρεάν ως εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Aώος: Σώζοντας τον τελευταίο ποταμό ελεύθερης ροής της Ευρώπης», το οποίο υλοποιεί η «Πίνδος Περιβαλλοντική» σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους: Ecoalbania, EuroNatur, RiverWatch, IUCNECARO, ΜedINA και Tour du Valat, με όραμα τη δημιουργία του πρώτου διασυνοριακού εθνικού πάρκου Αώου-Vjosa στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κάθε ενδιαφερόμενος-η έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή στον σύνδεσμο https://pindosperivallontiki.org/en/projects/v-nitsiakos-aoos-vjosa-on-the-roads-of-culture/.

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (στα ελληνικά και στα αγγλικά).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back