ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ: «Υποβαθμίζονται συνειδητά οι μαιευτικές κλινικές» σε Γιάννενα-Φιλιάτες

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ: «Υποβαθμίζονται συνειδητά οι μαιευτικές κλινικές» σε Γιάννενα-Φιλιάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 14:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ –υγειονομική παράταξη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων- σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι υποβαθμίζεται, συνειδητά όπως τονίζει, η γυναικολογική-μαιευτική φροντίδα, επικαλούμενη υπομνήματα των εργαζόμενων στις κλινικές του Πανεπιστημιακού, το «Χατζηκώστα» και του νοσοκομείου Φιλιατών.

Επισημαίνει ως πρόβλημα την υποστελέχωση των κλινικών, με 10 κενές οργανικές θέσεις στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, με παραδείγματα όπως το Παθολογίας Κύησης όπου «υπάρχουν μόλις 5 μαίες εκ των οποίων η μια είναι με σύμβαση που λήγει στις 31/12/2024, ενώ χρειάζονται κατ΄ ελάχιστον 7».

Στη γυναικολογική του ΠΓΝΙ, η ΑΣΥ αναφέρει ότι τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται εντός της κλινικής και όχι στο χώρο του ΤΕΠ, όπως προβλέπεται, με δικαιολογία την απουσία χώρων στο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ για να φιλοξενήσει το γυναικολογικό ιατρείο

«Η απένταξη του ΤΕΠ από το αμαρτωλό Ταμείο Ανάκαμψης που δεν δίνει ένα ευρώ για προσλήψεις προσωπικού δείχνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τις οποίες οφείλουν αμφισβητήσουν υγειονομικοί και λαός» τονίζει η ΑΣΥ.

Για τη μαιευτική στο «Χατζηκώστα», η παράταξη επικαλείται αναφορές εργαζόμενων για επιβάρυνση προσωπικού και «αυξημένη πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, από την εκκίνηση των απογευματινών γυναικολογικών χειρουργείων» και πως στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες υπάρχει 1 μαία και 1 νοσηλεύτρια και οι χειρουργημένες ασθενείς έχουν αυξημένη ανάγκη βοήθειας και παρακολούθησης για κίνδυνο επιπλοκών.

Τέλος, στο ΓΝ Φιλιατών οι εργαζόμενοι της κλινικής ζητούν την κάλυψη των κενών που δημιούργησαν οι 2 μετακινήσεις μαιών.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους-ες να βάλουν «στην άκρη τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε συλλόγους και ΠΟΕΔΗΝ» στη διεκδίκηση των καλύτερων συνθηκών και των δικαιωμάτων τους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back