πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Χωρίς κλιματισμό για 50.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Χωρίς κλιματισμό για 50.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2024, 13:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατηγορεί τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ότι «για δαπάνη μόλις 50.000 ευρώ άφησε όλο το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό» τον ξενώνα, όπου νοικιάζουν ασθενείς και συνοδοί ασθενών.

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η απανθρωπιά που γεννά η δηλητηριώδης πολιτική αντίληψη, ότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί με όρους επιχείρησης και οι ασθενείς και οι συνοδοί τους να αντιμετωπίζονται ως πελάτες, έχει οδηγήσει τις διοικήσεις του ΠΓΝΙ στην αδιανόητη απόφαση, να αφήσουν χωρίς κλιματισμό τον ξενώνα όπου διαμένουν επί πληρωμής, συνοδοί ασθενών αλλά και καρκινοπαθείς ασθενείς».

Αναφέρει επίσης ότι οι εγκαταστάσεις του ξενώνα είχαν πρόβλημα μετά την αναστολή λειτουργίας λόγω πανδημίας και η τεχνική υπηρεσία είχε ζητήσει επανειλημμένα τη δαπάνη για την επισκευή, χωρίς να την πάρει όμως.

Η παράταξη σημειώνει επίσης ότι ο ξενώνας έχει έσοδα και μέσα ενεργειακής εξοικονόμησης, αλλά θεωρείται ότι «δεν βγάζει τα λεφτά του».

Ακόμα, παραθέτει καταγγελίες ενοίκων του ξενώνα και άλλα προβλήματα που υπάρχουν εκεί.

Παραθέτει και μια απάντηση σε συνοδό που έκανε αναφορά ότι «δεν υπάρχει χαλασμένος κλιματισμός. Το ΠΓΝΙ επιλέγει να παρέχει τις συγκεκριμένες παροχές στον ξενώνα», απάντηση που, όπως τονίζει η παράταξη, «ξεχειλίζει από οικονομικό κυνισμό επιχειρηματικής λογικής».

Η παράταξη ζητάει άμεσα την επιδιόρθωση της βλάβης, αλλά και την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού στις 14 κλινικές του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το θέμα του κλιματισμού έχει τεθεί πολλές φορές ήδη, ως μια εκ των ων ουκ άνευ ανάγκη, στο ΠΓΝΙ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back