ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα: «Αδιάβαστος ξανά» ο υπουργός Υγείας

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα: «Αδιάβαστος ξανά» ο υπουργός Υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2023, 16:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ στα δύο νοσοκομεία της πόλης, στη μακροσκελή της ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Γιάννενα, τον κατηγορεί ότι «ξεπέταξε» τους εκπροσώπους εργαζόμενων, δίνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, σε μια συνάντηση 15 λεπτών «σαν τον κλέφτη».

Στα ουσιώδη, η παράταξη αμφισβητεί τις υποσχέσεις για κάλυψη όλων των θέσεων ιατρών και των περισσοτέρων νοσηλευτών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που επανακαταθέτει στη δημοσιότητα, στα δύο νοσοκομεία της πόλης χρειάζονται πάνω από 150 προσλήψεις. «Για να υλοποιηθεί η υπόσχεσή του πρέπει να δώσει το 10% των συνολικά 1500 προσλήψεων για όλη την Ελλάδα, που προβλέπονται στον ψηφισμένο κρατικό προϋπολογισμό του 2024 μόνο στα Γιάννενα» τονίζει η παράταξη.

Αντίστοιχα, για τους νοσηλευτές, το ποσοστό είναι 12% μόνο για τα Γιάννενα και αντίστοιχες διαστάσεις υπάρχουν και στο διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στις δηλώσεις του μάλλον προσπαθούσε «εκ των ενόντων» να φανεί γνώστης ενός νέου γι αυτόν χαρτοφυλακίου, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του για «2 νοσοκομεία κορμό στα Γιάννενα».

Η παράταξη θεωρεί ότι αυτό, «σε συνδυασμό με την άρνηση του να απαντήσει στους εκπροσώπου της ΕΙΝΗ για τις τεράστιες ελλείψεις σε Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτι και Λευκάδα, σηματοδοτούν την πολιτική επιμονή στο σχέδιο υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα συμφόρησης του ΠΓΝΙ και του Χατζηκώστα, σύμφωνα με τον κατασκευασμένο ‘χάρτη αναγκών υγείας’ που διαμορφώνεται με μοναδικό κριτήριο την οικονομική αποδοτικότητα του ιδιωτικοποιημένου ΕΣΥ και των νοσοκομείων επιχειρήσεις».

Τέλος, για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, η παράταξη του καταλογίζει άγνοια, γιατί «σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΑΣΥ, επέμεινε ότι αυτό δεν αφορά τις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, όταν το νομοσχέδιο που διέρρευσε πλατιά από το Υπουργείο έχει συγκεκριμένες προβλέψεις στο άρθρο 12, παρ. 1γ για την διοικητική συγχώνευση των ψυχιατρικών κλινικών και την μεταφορά των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων σ΄αυτές στην 6η ΥΠΕ, για να ομογενοποιηθούν με τις ΜΚΟ και τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές. Και πάλι αδιάβαστος όπως στο 1ο μνημόνιο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back