ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Μερικές ερωτήσεις στην υφυπουργό Οικογένειας

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Μερικές ερωτήσεις στην υφυπουργό Οικογένειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2024, 16:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα, υφυπουργού Οικογένειας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σχολιάζει σε εκτενή της ανακοίνωση η ΑΣΥ ΠΓΝΙ.

Την εγκαλεί λέγοντας ότι επέλεξε να συναντηθεί σε προστατευμένο περιβάλλον με τον προσωρινό διοικητή και κάποια υπηρεσιακά στελέχη και αποκλειστικά με την ΔΑΚΕ και όχι με τον σύλλογο εργαζομένων και την ΕΙΝΗ, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στο ΠΓΝΙ.

Καταγγέλλει επίσης τα μέλη της ΔΑΚΕ ότι «αρνήθηκαν να ενημερώσουν για το περιεχόμενο της συνάντησης τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και τους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ».

Διατυπώνει μια σειρά ερωτήματα, τα οποία θα έθετε και η παράταξη σε ενδεχόμενη συνάντηση με την κα Κεφάλα, όπως για παράδειγμα, αν γνωρίζει πως «υπάρχει το ανήθικο, επίσημο αίτημα χειρουργού, για ένταξη ασθενούς με καρκίνο παγκρέατος στα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, την ερχόμενη εβδομάδα».

Επίσης, ερωτά γιατί δεν αναφέρθηκε στους εργαζόμενους ΣΟΧ και από τον ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και αν προτίθεται να ξεκινήσει συζήτηση με το υπουργείο Υγείας για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΙ, ώστε να καλυφθούνε οι ανάγκες όλης της Ηπείρου, από τη στιγμή μάλιστα που η κα Κεφάλα είναι παιδίατρος στο νοσοκομείο.

Ακόμα, ερωτά εάν η κα Κεφάλα είναι ευχαριστημένη «με την κουτσουρεμένη εκδοχή του ΤΕΠ που επιδιώκει η κυβέρνηση;».

Θέτει επίσης ζητήματα ωραρίων του προσωπικού, κυρίως γυναικών, λόγω υποστελέχωσης και τις μετακινήσεις, όπως αυτή της ακτινολόγου, στην Άρτα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back