ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατά προέδρου συλλόγου εργαζόμενων

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατά προέδρου συλλόγου εργαζόμενων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2024, 12:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ κάνει ένα εκτενέστατο σχόλιο για δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Γιώργου Φλούδα.

Μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση για τη συνάντηση με το νέο υπουργό Υγείας που έγινε στις 18 Ιανουαρίου. «Ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε στον νέο υπουργό να αναλάβει το υπουργείο να κάνει οικονομοτεχνικές μελέτες για να αποδειχθεί ότι οι εργολάβοι είναι ακριβότεροι από τους συμβασιούχους. Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι αυτό προέκυψε μετά τον επίμονο ισχυρισμό του υπουργού ότι σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν εργολάβους στην καθαριότητα διότι είναι φθηνότεροι» τονίζει η παράταξη.

Επίσης, τον κατηγορεί ότι «ξέχασε» να αναφέρει πως «ο νέος υπουργός δήλωσε στην συνάντηση ότι επίκειται κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Ψυχικής Υγείας μέσω της διοικητικής συνένωσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, με πέρασμα όλου του κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία και απόσυρση του κράτους. Νομοσχέδιο που αφορά όλο το ΕΣΥ και κατεξοχήν την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ. Νομοσχέδιο που αρνείται εδώ και 2 μήνες να φέρει προς συζήτηση στο ΔΣ του συλλόγου. Νομοσχέδιο που έχουν καταδικάσει 45 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα Γιάννενα, ανάμεσα τους η ΕΙΝΗ και ο σύλλογος εργαζομένων ΓΝ. Χ-Κώστα, πλην του συλλόγου του ΠΓΝΙ με την ευθύνη της ΔΑΚΕ».

Τέλος, τον εγκαλεί γιατί δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τη ΜΕΘ Παίδων και τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη ότι «όλα βαίνουν καλώς» στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back