H Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) καλεί στην 24ωρη απεργία, την 22α Ιουνίου, με συγκέντρωση στις 12.30 στην κεντρική είσοδο του ΠΓΝΙ.
«Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για το ‘νέο ΕΣΥ’, όπως το ‘ονειρεύονται’ οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, απαιτείται να σημάνουν συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση της αναπλ. υπουργού Υγείας, σε επίσκεψη στον Ευαγγελισμό οτι ‘δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία όποτε θα τους φτιάξει μετά την συγχώνευση τους», αναφέρει στο κάλεσμά της η παράταξη.
Σημειώνει ακόμα ότι «αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι σχεδιασμοί για λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν οφείλονται σε ‘νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία’ της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελούν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».
- Δωρεάν rapid test καθημερινά στο «Χατζηκώστα»...και την Τετάρτη drive through στην κεντρική πλατεία
- Τα στατιστικά του Πανεπιστημιακού και μια άλλη ανάλυσή τουςΗ ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατά της διοίκησης του νοσοκομείου
- ΠΓΝΙ: Επιστροφή στα προ πανδημίας με λιγότερο προσωπικόΤι καταγγέλλει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ
