ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία-Πυροσβεστική: «Κατανοητή η αγανάκτηση, αλλά...»

Εικόνα του άρθρου Αστυνομία-Πυροσβεστική: «Κατανοητή η αγανάκτηση, αλλά...»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2023, 12:12
ΕΛΛΑΔΑ

Για τρεις ώρες έκλεισε η εθνική Αθηνών-Κορίνθου, λίγο πριν την Κακιά Σκάλα, χτες Πέμπτη 17/8, λόγω τροχαίου με φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο, το οποίο μετέφερε αέριο.

Προκειμένου να αποφευχθεί έκρηξη, έγινε μετάγγιση του φορτίου σε άλλο όχημα.

Αστυνομία και πυροσβεστική διαχειρίστηκαν το περιστατικό, που ευτυχώς δεν είχε θύματα, «με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο γνώμονα την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων σε οχήματα» σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

Αναγνωρίζουν ότι η αγανάκτηση των οδηγών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 3 και πλέον ώρες είναι δικαιολογημένη, σημειώνουν όμως το εξής:

«Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι οι αρμόδιες Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό σε συνθήκες πολύ αυξημένης κυκλοφορίας από την πρώτη στιγμή, με την κρίσιμη διαδικασία απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού να έχει δυναμικό χαρακτήρα και με την πραγματοποίησή της να μετατοπίζεται χρονικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα και μετά».

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος παρέμεινε χωρίς καμία φροντίδα ακινητοποιημένος, σε ένα δρόμο που, υπενθυμίζεται, έχει εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα και η χρήση του κοστίζει πάρα πολύ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back