Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αστικές αναπλάσεις σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου Αστικές αναπλάσεις σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2019, 19:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το πράσινο φως για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» πήραν πέντε πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 7.843.109 ευρώ, για παρεμβάσεις κατασκευής, ανάπλασης και αναβάθμισης πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Οι πράξεις είναι οι εξής:

-«Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατοδρόμων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Ηγουμενίτσα», προϋπολογισμού 2.360.435 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

-«Διαμόρφωση τάφρου Αγίου Ανδρέα», προϋπολογισμού 2.287.112 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Πρέβεζας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

-«Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων αστικού ιστού της πόλης της Άρτας», προϋπολογισμού 2.072.362 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Αρταίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

-«Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη ενετικού Κάστρου» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 714.000 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

-«Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 409.200 ευρώ. Φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back