Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Ασπίδα προστασίας»: Φοιτητικοί σύλλογοι για την 25η Νοεμβρίου

Εικόνα του άρθρου «Ασπίδα προστασίας»: Φοιτητικοί σύλλογοι για την 25η Νοεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 20:29
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ενημερωτική δράση διοργάνωσαν στο πανεπιστήμιο οι φοιτητικοί σύλλογοι Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Φυσικού, Χημικού και ΒΕΤ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση: «Καταγγέλλουμε όλα τα φρικιαστικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, με κορυφή του παγόβουνου τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό, στα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος γυναικών, όπως το πρόσφατο περιστατικό βιασμού της 19χρονης κοπέλας από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο ΑΤ Ομόνοιας».

Συμπληρώνουν ότι ο φοιτητικός σύλλογος «παλεύει ώστε καμία φοιτήτρια να μην είναι ευάλωτη στην πολύμορφη βία. Αντιπαλεύει τα “δεσμά” που περιορίζουν τις δυνατότητες μιας κοπέλας να ξεφύγει από μια παθογόνα, βίαιη σχέση ή την αφήνουν εκτεθειμένη σε κινδύνους, σε εκβιασμούς που συναντά μια νέα στην πορεία των σπουδών της, στη συνέχεια στην εργασία.

Μαζί με την καταδίκη των δραστών- τεράτων, την αυστηροποίηση των ποινών των εγκλημάτων βίας, παλεύουμε και απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη, με ευθύνη του κράτους, των γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων».

Καταλήγουν, λέγοντας ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Συμβουλευτικό Κέντρο (Σ.ΚΕ.Π.Ι) λειτουργεί με δύο μόνο ψυχολόγους για 15.000 ενεργούς φοιτητές και φοιτήτριες.

«Στον κοινό μας αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες στις σπουδές, στην εργασία και στη ζωή, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, υψώνουμε ασπίδα προστασίας για καθέναν και καθεμία φοιτήτρια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back