Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ασθενοφόρα και εξαγγελίες μετά... βαΐων και κλάδων

Εικόνα του άρθρου Ασθενοφόρα και εξαγγελίες μετά... βαΐων και κλάδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2016, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων (και γενικότερα για το ΕΚΑΒ) επισφραγίστηκε με έναν κάπως…υπερβολικό τρόπο σήμερα το πρωί στα Γιάννενα. Στο ΕΚΑΒ, στο παλιό Χατζηκώστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη, παρουσία βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχων, αιρετών, στρατιωτικής  ηγεσίας και εκκλησίας που έψαλλε «νίκας της βασιλεύσει» χωρίς αντιδράσεις, παρέδωσε τα 11 νέα ασθενοφόρα που κόντεψαν να… στοιχειώσουν.

Ο κ. Πολάκης έκανε, με το γνωστό του ύφος που πάντως  παραμένει ίδιο από τα χρόνια που ήταν συνδικαλιστής στους γιατρούς, μια αναδρομή στην  ιστορία των οκτώ ετών άκυρων και άκαρπων διαγωνισμών για μαζική αγορά ασθενοφόρων. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα ασθενοφόρα αγοράστηκαν τώρα στη μισή τιμή εκείνων που αγοράστηκαν το 2004 (τελευταία μαζική αγορά οχημάτων) και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στο γεγονός ότι «δεν τα έβρισκαν στις μίζες», οι φορείς που έκαναν τους διαγωνισμούς, κατηγορώντας και τις Περιφέρειες γι αυτό.


Είπε ακόμα ότι για να προληφθεί φέτος ο διαγωνισμός και να μην ακυρωθεί, ασκήθηκε πίεση στο Ελεγκτικό συνέδριο για να ολοκληρώσει τους ελέγχους μέσα σε 20 μέρες. Ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε νέες  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και «στόλισε» ξανά τα ΜΜΕ για τη σχέση τους με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις διαφημίσεις που έπαιρναν από αυτό, κατηγορώντας τα ότι επέλεξαν να προβάλλουν ειδήσεις και δεν ανακοίνωσαν τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.


Νωρίτερα, ο Αλέκος  Καχριμάνης έβαλε και τη δική του… πινελιά στην ιδιαιτερότητα της τελετής, μιλώντας για την ακαταλληλότητα των υποδομών. «Πήγαμε, είδαμε το ΠΕΔΥ . Τα κουμπιούτερ εκεί είναι από την εποχή του Κούρπασα» είπε από μικροφώνου,  συνεπικουρώντας ουσιαστικά το αίτημα του διευθυντή της 7ης περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλη  Παπαδιώτη για μεταφορά του ΕΚΑΒ σε μεγαλύτερο κτίριο και να μη στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες στο παλιό Χατζηκώστα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας εκ μέρους του δημάρχου Θωμά Μπέγκα. Παρόντες ήταν ακόμα η κοινοβουλευτική εκπρόσωποης Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, Γιάννης Καραγιάννης, Μερόπη Τζούφη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα προβλεπόμενα… καναπεδάκια, τα οποία πρόσθεσαν στην γενική υπερβολή: προφανώς και η προμήθεια των νέων ασθενοφόρων ικανοποιεί μια καίρια ανάγκη του ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο και σηματοδοτεί τη λήξη μιας καθυστέρησης που άγγιξε τα όρια του παραλογισμού. Ωστόσο, η τελετή περισσότερο αποτέλεσε βάση για τις υπουργικές εξαγγελίες  για «αλλαγή σελίδας» στην Υγεία και όχι τόσο για το γεγονός καθαυτό…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back