ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2023, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΟΚΠΑΠΑ ενημερώνει ότι οι εγγραφές και επανεγγραφές των βρεφών και νηπίων για το Σχολικό Έτος 2023-2024 αρχίζουν την Δευτέρα 15 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις  και τα δικαιολογητικά των εγγραφών & επανεγγραφών υπάρχουν αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. www.okpapa.gr

Οι ενδιαφερόμενοι τηρώντας τα γεωγραφικά όρια των σταθμών, τα οποία είναι αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. καθώς και σε κάθε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους με τους εξής τρόπους:

Με δια ζώσης διεκπεραίωση της κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών,  καθημερινά, από ώρα  9:00 πμ έως 12:00 μμ. στον αντίστοιχο Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών.

Με ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μέσω της πλατφόρμας https://polioannina.intellisoft.gr/, η οποία υπάρχει και στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.. Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στην αίτηση. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή από 15-05-2023 έως και 10-06-2023.

Η υποβολή των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στα Γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής επί της Αβέρωφ 6, στον 2ο όροφο, γραφείο 7.

Για τις εγγραφές και επανεγγραφές ισχύουν τα εξής:

  • Το όριο ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • Στα βρεφικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.
  • Στα παιδικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • Θα γίνετε δεκτή μόνο μία αίτηση με τα δικαιολογητικά, ανάλογα τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας της οικογένειας.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης (αντίστοιχα στην αίτηση εγγραφής και στην αίτηση επανεγγραφής).

  • Εμπρόθεσμες αιτήσεις θεωρούνται όσες υποβληθούν από Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 μέχρι και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023. 
  • Η οικονομική εισφορά (τροφεία) που θα ισχύσει το σχολικό έτος 2023-2024 είναι αναρτημένη στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.. 
  • Οι πίνακες μοριοδότησης, θα ανακοινωθούν στο site του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών και σε κάθε παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό αντίστοιχα, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. Οι ενστάσεις επί της μοριοδότησης, θα υποβάλλονται από Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 έως και Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέσω των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους για εγγραφή, στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. εμπρόθεσμα και να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος στην σελίδα (eetaa.gr). Οι γονείς που θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. είναι απαραίτητο να καταθέσουν (όταν ανακοινωθεί) το αντίστοιχο voucher προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Ε.Σ.Π.Α. και θα αναρτηθούν στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών, στο οικείο δημοτικό κατάστημα και σε κάθε παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό αντίστοιχα.

Παροτρύνουμε τους γονείς να υποβάλλουν την αίτησή τους στις παιδαγωγικές μας δομές. Επισημαίνουμε επίσης ότι είναι εξόχως σημαντικό ότι όσοι γονείς πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία στους σταθμούς μέσω των προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. να υποβάλλουν επίσης αντίστοιχη εμπρόθεσμη αίτηση για τις δομές μας, όταν ανακοινωθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Οι γονείς που θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. είναι απαραίτητο να καταθέσουν το αντίστοιχο voucher προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους, ώστε να εξασφαλίσουν θέση στον σταθμό εντελώς δωρεάν.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3