Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 30-11-2021, 16:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κλειστά μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 11Ο Νηπιαγωγείο Άρτας, μετά τη χτεσινή πτώση τμήματος του εξωτερικού τοιχίου. «Ένα γεγονός που επέφερε και επιδείνωσε η έντονη πολυήμερη βροχόπτωση» σημειώνει ο Δήμος Αρταίων σε ανακοίνωσή του.

Τα μαθήματα θα τελούνται με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης ύστερα και από σχετική συνεννόηση της δημοτικής αρχής με τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων, στην ανακοίνωσή του, καταγράφει το ιστορικό του τοιχίου:

Η μερική αποκόλληση του τοιχίου, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, με άμεση ενημέρωση τηςΤεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ήδη από εκείνο τον μήνα, δόθηκε εντολή για άμεσες ενέργειες σύνταξης των απαραίτητων μελετών, αναθέτοντάς τες σε εξωτερικό εξειδικευμένο μελετητή.  

Σημειώνεται πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ξεκινήσει η αποκατάσταση του τοιχίου, ο χωμάτινος δρόμος που είναι εφαπτόμενος με το τοιχίο, παρέμεινε κλειστός για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, η ανάθεση του εργολάβου για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε την εκ νέου και συνολική κατασκευή του εξωτερικού τοιχίου, δόθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν πλήρη εικόνα της κατάστασης. Δεν τέθηκε ποτέ σε κίνδυνο ούτε η σχολική κοινότητα, ούτε οι διερχόμενοι οδηγοί, και ήδη από σήμερα ο εργολάβος βρίσκεται στο σημείο για τις απαραίτητες εργασίες γρήγορης αποκατάστασης του τοιχίου» τονίζεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι το σχολείο αυτό κατασκευάστηκε το 2000 και από την ανακατασκευή του τοιχίου, «θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που προκλήθηκε η κατάπτωσή του τοιχίου».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus