Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα: Αποχετευτικό δίκτυο σε τρεις οικισμούς

Εικόνα του άρθρου Άρτα: Αποχετευτικό δίκτυο σε τρεις οικισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2021, 23:56
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.ΥΑ.Α), μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον ανάδοχο του έργου.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο και τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας αφορά τους οικισμούς του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών. Το εν λόγω δίκτυο θα είναι συνολικού μήκους 15.000 μ. ενώ τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν θα είναι τρία. Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και πόρους της ΔΕΥΑΑ.

«Ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο και οδεύει προς υλοποίηση. Η περιοχή του Γλυκορίζου, ενώ φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας, δεν είχε δικό της αποχετευτικό δίκτυο. Με το συγκεκριμένο έργο, ικανοποιούμε αυτό το δίκαιο αίτημά τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογάννης.  

Η ΔΕΥΑ Άρτας, εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες και υπέβαλε την πρόταση χρηματοδότησης. Είναι δε ο φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο έχει συνολική διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back