Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Όχι στις απολύσεις γιατρών»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Όχι στις απολύσεις γιατρών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2021, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ζητάει, αφενός να μην απολυθεί ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στον «Άγιο Σάββα», καθώς και να παραταθεί η σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου του νοσοκομείου.

Για τον Καταραχιά, η παράταξη τονίζει ότι «είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», καθώς και ότι «είναι επίσης προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για την δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορονοϊό».

Η παράταξη τονίζει ότι η «η δεξιά πλειοψηφία του ΔΣ δεν δέχτηκε αυτό το ψήφισμα, προφανώς υπερασπίζει την κυβέρνηση και τις αντεργατικές πολιτικές της. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη, να ανατρέψουμε κάθε αντεργατική πολιτική και κάθε κολαούζο της».

Επίσης, αναφέρεται και σε μια περίπτωση στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, ο χρόνος της επικουρικής γαστρεντερολόγου μειώθηκε από 2 χρόνια σε 1 από τη διοίκηση, «γνωρίζοντας ότι η λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος είναι παραπάνω από αναγκαία. Αρνείται στην γιατρό αυτή την άδεια ειδικού σκοπού (ΑΕΣ), παρόλο που είναι μονογονεϊκή οικογένεια, με ανήλικο τριών ετών. Κι όταν αυτή την παίρνει δικαιωματικά από την 6η ΥΠΕ, τότε φροντίζουν χωρίς καν να την ενημερώσουν, τις συμψηφίζουν με τις νόμιμες άδειές της και τις αφαιρούν  από τον βασικό μισθό της, σαν υπερβαίνουσες, παράνομα όπως έκρινε και ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεχή αλληλογραφία με τον διοικητή, αλλά και η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΗ, η ΑΔΕΔΥ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back