ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Όταν η επιστήμη υποτάχθηκε στην εξουσία»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Όταν η επιστήμη υποτάχθηκε στην εξουσία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 09:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΡΣΥ, παράταξη του νοσοκομείου Χατζηκώστα, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις συρροές κρουσμάτων στο νοσοκομείο, αλλά και θέματα… άρνησης της πανδημίας που παρατηρούνται σε πολύ λίγους υγειονομικούς, σημειώνει τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που βρέθηκε το νοσοκομείο μας δεν οφείλεται στο ‘απρόσεκτο προσωπικό’ και στους ‘ανεμβολιαστους’ υγειονομικούς, οι περισσότεροι θετικοί συνάδελφοι είναι εμβολιασμένοι».

Σημειώνει ότι το 60%του νοσηλευτικού και το 70% του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, και εξαιρεί λίγα περιστατικά «’άριστης’ ανευθυνότητας από εξέχοντα στελέχη του αντιεμβολιαστικου κινήματος» στο νοσοκομείο (με σαφείς τις πολιτικές αιχμές…), λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ακυρώσουν το 70%». Ενημερώνει επίσης ότι υπάρχουν εργαζόμενοι-ες που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, λόγω αντενδείξεων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η παράταξη τονίζει ότι «η επιστήμη υποτάχθηκε στην εξουσία» και εξηγεί ότι μετά από ένα χρόνο γνώσης και πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά κ.λπ., «στο νοσοκομείο μας, αντί να εφαρμόσουμε τους κανόνες παρατηρείται έκπτωση στα πρωτόκολλα για μείωση του κόστους». Η ΑΡΣΥ καταγγέλλει ότι δεν γίνονται επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόνο rapid σε εργαζόμενους και όχι μοριακό test, “και μάλιστα όταν μόνο υπάρχουν θετικοί ασθενείς ή συνοδοί με αποτέλεσμα την διασπορά, δεν γίνεται ιχνηλάτηση».

Καταγγέλλει ακόμα ότι «η επιτροπή λοιμώξεων υπακουοντας τη διοίκηση δεν κλείνει άμεσα ένα τμήμα όπου υπάρχει πρόβλημα» και πως η μετακίνηση προσωπικού για την κάλυψη των κενών δημιουργεί ακόμα χειρότερες συνθήκες για το προσωπικό που «κουρασμένο, εξουθενωμένο, χωρίς άδεια, που έναν χρόνο τώρα, με αγωνία και φόβο χωρίς μέτρα επαρκή προστασίας να προσαρμοστεί άμεσα σε έναν καινούργιο τμήμα κάτω από αυτές τις πιέστηκες συνθήκες».

Η παράταξη λέει ακόμα: «Μέχρι τώρα ήμασταν οι ‘ηρωες’ τους, τώρα είμαστε οι ανεύθυνοι, οι απρόσεκτοι».

Καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να κλείσει τη δομή για δύο μέρες και να κάνει απολυμάνσεις, να ελέγξει όλο το προσωπικό και τους ασθενείς , «για να παραδοθεί αμέσως μετά ασφαλές στον λαό των Ιωαννίνων». Ζητάει ακόμα να γίνουν άμεσα προσλήψεις, να προγραμματιστεί τακτικός έλεγχος προσωπικού, να απομακρυνθούν οι συνοδοί ασθενών κ.α.

Τέλος, καλεί τους «’υπηρετούντες’ κατά γράμμα την κεντρική πολιτική, άρχοντες του τόπου να είναι προσεκτικοί όταν κατηγορούν και στοχοποιούν υγειονομικούς, εργαζόμενους, οικονομικούς μετανάστες και να αναλάβουν της ευθύνες που τους αναλογούν στην πρόληψη της σχολικής κοινότητας αλλά και στους εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζική μεταφοράς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back