Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Να επαναπροσληφθεί η επικουρική γιατρός»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΣΥ Χατζηκώστα: «Να επαναπροσληφθεί η επικουρική γιατρός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2021, 15:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 28/5 εκδικάζεται η υπόθεση της επικουρικής γιατρού του «Χατζηκώστα» Β. Τσακτσίρα, που κατέθεσε αίτηση αναίρεση ςτης απόφασης του διοικητή, να μην ανανεωθεί η παράταση της θητείας της.

Η ΑΡΣΥ «Χατζηκώστα» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Ο διοικητής εξ αρχής μείωσε τον χρόνο της επικουρικής γαστρεντερολόγου από 2 χρόνια σε 1, ενώ γνώριζε ότι η λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος είναι παραπάνω από αναγκαία.

 Αρνήθηκε στην γιατρό αυτή την άδεια ειδικού σκοπού (ΑΕΣ), παρόλο που είναι μονογονεϊκή οικογένεια, με ανήλικο τριών ετών. Κι όταν αυτή την παίρνει δικαιωματικά από την 6η ΥΠΕ, τότε φροντίζει χωρίς καν να την ενημερώσουν, να τις συμψηφίσει με τις νόμιμες άδειές της και τις αφαιρούν  από τον βασικό μισθό της, σαν υπερβαίνουσες».

Σημειώνει ακόμα ότι η απόφαση λήφθηκε «παράνομα όπως έκρινε και ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεχή αλληλογραφία με τον διοικητή, αλλά και η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΗ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ».

Κατηγορεί επίσης το διοικητή του νοσοκομείου ότι «έβαλε τους γαστρεντερολόγους, τους μόνους από τον παθολογικό τομέα, να εφημερεύουν στα ΤΕΠ, εντελώς αυθαίρετα, στερώντας ολόκληρο νομό τις μισές μέρες του μήνα, από την εφημερία του γαστρεντερολογικού τμήματος».

Προσθέτει ότι «η συμπεριφορά αυτή του διοικητή έχει την στήριξη της κυβέρνησης. Σκοπός τους δεν είναι η στήριξη του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας , αλλά η διάλυσή του, ώστε μετά από τους νόμους που πέρασαν, που απαγορεύουν διαδηλώσεις, ελέγχουν ασφυκτικά τα σωματεία, διαλύουν το 8ωρο, μπουκώνουν με χρήμα τα συστημικά ΜΜΕ, να ιδιωτικοποιήσουν και την Δημόσια Υγεία».

Η παράταξη καλεί σε συγκέντρωση στο δικαστήριο, αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back