Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρση Βαρών: Θ. Ζαγκλιβέρη στη θέση του Τ. Λάγκα

Εικόνα του άρθρου Άρση Βαρών: Θ. Ζαγκλιβέρη στη θέση του Τ. Λάγκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 21:42
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πριν από μια βδομάδα περίπου, ο Τάσος Λάγκας, πρόεδρος του Σπάρτακου Ιωαννίνων, παραιτήθηκε από την προεδρία και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Ο κ. Λάγκας είχε αναδειχθεί στη θέση τον Μάρτιο του 2021.

Στη θέση του, το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε ομόφωνα την παλιά αθλήτρια της άρσης βαρών και έφορο, Θεανώ Ζαγκλιβέρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, τα μέλη που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση, ήταν τα εξής: Θεανώ Ζαγκλιβέρη, Αννα Στρούμπου, Κωνσταντίνος Καζακλής, Ηρακλής-Χαράλαμπος Ροδίτης, Πύρρος Δήμας, Φώτης Καϋμενάκης, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Χαρίκλεια Κυριακίδου, Γιάννης Γέροντας, Θανάσης Ζησιόπουλος.

Επίσης, επτά μέλη της διοίκησης, οι Βαλέριος Λεωνίδης, Βίκτωρας Μήτρου, Λεωνίδας Σαμπάνης, Χρήστος Σπύρου και Γιάννης Γέροντας, ο εκπρόσωπος των αθλητών Θοδωρής Ιακωβίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Στιβ Μαγουλάς, άφησαν αιχμές κατά του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ότι εξώθησε σε παραίτηση τον κ. Λάγκα.

Αναφέρουν τα εξής:

Σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία η εκλογή του Προέδρου κάθε  ομοσπονδίας αποτελεί την απόλυτη έκφραση των αθλητικών σωματείων τα  οποία εκλέγουν τον Πρόεδρο απευθείας και ξεχωριστά από τα υπόλοιπα μέλη  του ΔΣ .
Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Προέδρου σε καμία περίπτωση  δεν συμβαδίζει με την δική σας εσπευσμένη αντικατάσταση του Προέδρου  κ.Λάγκα χωρίς να ερευνηθεί ο πραγματικός λόγος παραίτησης του.
Επιπλέον  ο λόγος παραίτησης του αλλά και το δικαίωμα, της μη αποδοχής της, από  τα υπόλοιπα μέλη (όπως συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει η  θέληση να μην γίνει αποδεκτή μια παραίτηση) είναι η πολύχρονη συμμετοχή  του στα Διοικητικά συμβούλια της ΕΟΑΒ αλλά και οι ενωτικές προσπάθειες  του τα τελευταία χρόνια για τις όποιες αντιθέσεις των παρατάξεων  ,γεγονός το οποίο εμείς του αναγνωρίζουμε με κοινό γνώμονα πάντα την  ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος μας.
Αξιοπρόσεκτο είναι το  γεγονός ότι στην αποδοχή της παραίτησης του, την οποία κάνατε με  διαδικασίες εξπρές, δεν λάβατε υπόψη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ,  δεδομένου ότι δεν αναμένατε καν την συνεδρίαση του για να γίνει τυπικά  και συνολικά αποδεκτή η επιστολή παραίτησης του, αντίθετα μάλιστα  φροντίσατε άμεσα σε δημοσιοποίηση δελτίου τύπου στον οποίο με ιδιαίτερη …  μεγαλοψυχία τον ευχαριστείτε για την προσφορά του, δηλώνοντας μάλιστα,  ότι η πόρτα είναι ανοικτή .όμως η «βιαστική» σας αποδοχή και  αντικατάσταση του δείχνουν και τις πραγματικές σας προθέσεις.
Θεωρούμε  ότι δεν είναι τυχαίο το ότι η παραίτηση του Τάσου Λάγκα συνέβη μετά τα  πρωτόγνωρα γεγονότα του ξυλοδαρμού Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών κατά την  διάρκεια πρόσφατων αγώνων -κάτι που αποτελεί μια από τις πιο μελανές  σελίδες του αθλήματος στη χώρα μας- όπως, επίσης, μετά την αποδοχή της  παραίτησης του Οδυσσέα Δήμα από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή,  έπειτα από τις καταγγελίες της αλβανικής ομοσπονδίας για εμπλοκή του στα  δυο θετικά κρούσματα ντόπινγκ αλβανών αθλητών.
Ολοκληρώνοντας η  παράταξη μας σεβόμενη και θέλοντας πάντα να έχει την σωστή εκπροσώπηση  των σωματείων της ,αφού αυτός είναι ο σκοπός της εκλογής μας ,αλλά και  λαμβάνοντας υπ’ όψιν την θετική προσφορά της θητείας του κ. Λάγκα ζητά  να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του να υπάρξει διερευνητική συνάντηση  με όλα τα μέλη του ΔΣ και από τις δύο παρατάξεις, ώστε να ληφθεί  «ομόφωνα» κάθε δυνατότητα παραμονής του στο σώμα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΑΒ είναι πλέον το εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεανώ Ζαγκλιβέρη

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άννα Στρούμπου

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Καζακλής

Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηρακλής-Χαράλαμπος Ροδίτης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πύρρος Δήμας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φώτης Καϋμενάκης

ΤΑΜΙΑΣ: Φιλιππία Κοχλιαρίδου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Χαρίκλεια Κυριακίδου

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: (θα βγει από ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση)

ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Γέροντας

ΜΕΛΟΣ: Αθανάσιος Ζησιόπουλος

ΜΕΛΟΣ: Βαλέριος Λεωνίδης

ΜΕΛΟΣ: Λεωνίδας Σαμπάνης

ΜΕΛΟΣ: Χρήστος Σπύρου

ΜΕΛΟΣ: Βίκτωρας Μήτρου

ΜΕΛΟΣ: Θοδωρής Ιακωβίδης

MEΛΟΣ: Γιώργος Ανατολίτης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back