ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ για πλημμύρες: «Δεν φταίνε οι βροχές, φταίνε οι προστάτες»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ για πλημμύρες: «Δεν φταίνε οι βροχές, φταίνε οι προστάτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 10:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο με ανακοίνωσή της με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, τονίζει ότι δεν ξαφνιάζουν: «Δεν είναι κάτι νέο, κάτι απρόσμενο, κάτι τυχαίο. Είναι συνέπεια της πολιτικής που έχουν επιβάλλει όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις -μαζί και η σημερινή- οι περιφέρειες και οι δήμοι, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ, με περικοπές σε προσωπικό και κονδύλια για φροντίδα της φύσης, αδιαφορώντας για την προστασία, του ευρύτερου περιβάλλοντος, των δασών, της πανίδας, της συγκέντρωσης του πληθυσμού στις πόλεις και την ερημοποίηση της υπαίθρου».

Σημειώνει ακόμα ότι είναι αποτέλεσμα «των καταστροφικών επιπτώσεων της ασύδοτης κερδοφορίας του κεφαλαίου πάνω στη φύση, στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων» και επισημαίνει πως οι αρμόδιοι «θυμούνται την κλιματική κρίση μόνο για να συζητήσουν επενδύσεις ‘πράσινης’ ανάπτυξης, ιδιωτικοποίησης της ενέργειας ή τσιμεντοποίησης της φύσης».

Η παράταξη ξεκαθαρίζει ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι μεν βίαια και η έντασή τους οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες, αλλά «οι βασικοί παράγοντες της καταστροφής είναι η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών με συνεδριάσεις επιτροπών, οι οποίες για το τελευταίο που φροντίζουν είναι η ανθρώπινη ζωή και τα υπάρχοντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η παράταξη ζητάει «άμεση και επαρκή αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες για την καταστροφή κάθε κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικού εξοπλισμού και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του Λαού της περιφέρειας και των δήμων της Ηπείρου».

Τέλος σημειώνει πως «η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη στις πόλεις και τα χωριά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back