Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΚΜΗ-ΑΡΣΥ ΤΕΕ: Απορρίπτουν τη γνωμοδότηση για την ερευνητική γεώτρηση

Εικόνα του άρθρου ΑΚΜΗ-ΑΡΣΥ ΤΕΕ: Απορρίπτουν τη γνωμοδότηση για την ερευνητική γεώτρηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 18:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών  Ηπείρου  και η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας, απαντούν στο κείμενο του προέδρου του ΤΕΕ-τμήματος Ηπείρου Γιάννη Τσίγκρου, σχετικά με τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ερευνητικής γεώτρησης Ήπειρος-1.

«Εάν η ημερίδα ήταν προκλητική πράξη, αδιαφορία των αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής, το παρόν κείμενο είναι προκλητική παράλειψη του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του ΤΕΕ / Τμήμα Ηπείρου» αναφέρουν.

Η ανακοίνωση εντοπίζει 5 σημεία. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι η γνωμοδότηση του ΤΕΕ προϋπόθετε «ομάδα εργασίας που έπρεπε να συσταθεί για τον σκοπό αυτό και όχι δημόσιες ημερίδες πληροφόρησης , ούτε μόνο απόψεις των μελών της Διοικούσας Επιτροπής που δεν οφείλουν να έχουν γνώση και γνώμη επί παντός του επιστητού», καθώς και ότι παρατηρήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση της ΔΕ του τμήματος στις 13 Μαρτίου, δεν συμπεριλαμβάνονται στη γνωμοδότηση.

Αναφέρει ακόμα ότι το κείμενο γνωμοδότησης δεν μπορεί να αξιολογήσει περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τα απόβλητα της γεώτρησης, από καύση υδρογονανθράκων, από ενεργειακές ανάγκες της γεώτρησης κτλ, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στις ενεργειακές ανάγκες της γεώτρησης.

Τέλος, οι δύο παρατάξεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχει παρατήρηση «για τη δεδομένη ασυμβατότητα της γεώτρησης με την πρωτογενή παραγωγή και την έλλειψη εποπτείας από δημόσιο φορέα δεν υπάρχει καμία παρατήρηση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back