Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΚΜΗ: «Δεν υπάρχει ενιαίο στρώμα μηχανικών»

Εικόνα του άρθρου ΑΚΜΗ: «Δεν υπάρχει ενιαίο στρώμα μηχανικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 20 Νοεμβρίου ψηφίζουν οι μηχανικοί όλης της χώρας. Η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου, παρεμβαίνει στις εκλογές με σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο και στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υποταγή στους ‘σιδερένιους κανόνες’ της Ευρωζώνης και η υποτέλεια της κυβέρνησης στις πολιτικές ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, μετέτρεψαν την προεκλογική απάτη της «επαναδιαπραγμάτευσης» σε πιστή εφαρμογή των όρων που επέβαλαν οι τοκογλύφοι δανειστές. Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική-ληστρική συμμαχία της κεφαλαιοκρατίας, που τσακίζει ελευθερίες και δικαιώματα, χώρες και λαούς». Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «η ηγεσία και η πολιτική του δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά. Απεναντίας συκοφαντεί και δυσφημίζει την ιστορία, τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς, είναι η χρήσιμη για το σύστημα ‘Αριστερά’, που κάνει αυτά που με δυσκολία θα έκανε η κλασσική Δεξιά».

Ειδικά για τον κλάδο των μηχανικών, η ΑΚΜΗ τονίζει ότι «δεν υπάρχει ενιαίο στρώμα μηχανικών», αντίθετα, είναι ένας όρος «προσφιλής των κυρίαρχων παρατάξεων του Τ.Ε.Ε. για να θολώνουν το τοπίο».

Για το ΤΕΕ Ηπείρου, η ΑΚΜΗ αναφέρει ότι «σε αναλογία με το κεντρικό και σε σχέση με τα εκρηκτικά προβλήματα των μηχανικών, κάτω από την επιφάνεια ενός αγωνιστικού και επικοινωνιακού μανδύα, που ενδύεται κατά καιρούς, μεταλλάσσεται σε φορέα επιχειρηματικοποίησης των μηχανικών, ώστε να διασωθεί στη συνείδηση του κλάδου κατά την νέα εποχή της μνημονιακής πραγματικότητας». Προσθέτει ότι η Διοικούσα Επιτροπή «φρόντιζε μέσα από τις ανακοινώσεις της για αρκετά θέματα της περιοχής να κρατά τη συνέχεια της διαχρονικής λογικής της, που συνίσταται να φροντίζει τις ισορροπίες, ώστε να μην πολυενοχλεί τις ντόπιες και τις κεντρικές εξουσίες». Η παράταξη θεωρεί το ρόλο της Αντιπροσωπείας υποβαθμισμένο και λέει ότι «οι παρεμβάσεις μας στις συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας σχετικά με καίρια ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή μας και την πλειοψηφία των μηχανικών, αγνοήθηκαν».

Στο δια ταύτα, η παράταξη αναφέρει ότι στόχος της είναι η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των μηχανικών και του δικαιώματος στη δουλειά, η κατάργηση της αναδρομικής αύξησης των εισφορών, των εισφορών για ανέργους μηχανικούς και της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ, η αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις εργοδοτικές οφειλές κ.α. Η ΑΚΜΗ κλείνει λέγοντας: «Πρέπει να πούμε όχι στο καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης με κέντρο το κέρδος. Να αντισταθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης, στο μονόδρομο της ΟΝΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα ‘σιδηρά’ Προγράμματα Σταθερότητας-Σύνθλιψης, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, στον ρατσισμό και στον πόλεμο, στις κρατικές πολιτικές για περιορισμό κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών».

Όλη η ανακοίνωση βρίσκεται σε αυτό το σύνδεσμο.                                                                                

Αρνούμαστε την διαχείριση της τύχης μας «εν τη απουσία μας» και για λογαριασμό μας - και στο ΤΕΕ και στην κοινωνία – από τους γνωστούς καρεκλοκένταυρους και χαμαιλέοντες της πολιτικής. Οι συνδιαχειριστικές λογικές, οι συμμαχίες κορυφής και τα κομματικά παζάρια δεν είναι στη λογική μας, η δε λειτουργία μας είναι αμεσοδημοκρατική, με ανακλητότητα των εκπροσώπων μας και την εκ περιτροπής κυκλική εκπροσώπηση.

Το ψηφοδέλτιό της αποτελείται από τους εξής:

Από Γιάννενα:  

Βάσσος Δημήτριος  ΜΜ

Βαφειάδης Γρηγόριος  Αγρ.ΤΜ

Βλάχας Παναγιώτης ΜΜ

Γοδέβενος Γεώργιος ΜΜ

Γράβος Ευάγγελος ΑΜ

Δρόσος Νικόλαος ΗΜ

Μπέγκα Αλεξάνδρα ΑΜ

Πατσούρας Χρήστος ΠΜ

Τσιγγέλη Ηλιάνα ΠΜ

Τσιλιγιάννη Ευαγγελία ΗΜ

Φλίντρας Θεοχάρης  ΑΜ

Από Άρτα:          

Ξυλογιάννη Αικατερίνη ΗΜ

Από Θεσπρωτία:     

Αλεξίου Παύλος ΠΜ

Κολιούσης Γεώργιος ΠΜ

Χεκίμογλου Αχιλλεύς ΠΜ

Από Λευκάδα:       

Βαγενάς Κωνσταντίνος ΠΜ

Βλάχου Θέκλη ΠΜ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back