ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ ΑΜ: «Μόνο σχέδιο, η διάλυση της πυροπροστασίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2023, 12:40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις ΑΡΠΙ ΑΜ και ΑΡΠΗ ΑΜ, με κοινή τους ανακοίνωση παίρνουν θέση για τα τραγικά περιστατικά, στις φωτιές του Έβρου.

«Η ανακάλυψη των απανθρακωμένων σωρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης. Ο φράχτης, τα pushbacks, οι καταδιώξεις από την ΕΛΑΣ είναι οι αιτίες που οδηγούν τους πρόσφυγες να παίρνουν διαδρομές μέσα από βουνά και δάση» σημειώνουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν:

«Το μοναδικό οργανωμένο σχέδιο είναι αυτό της πλήρους διάλυσης της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης. Η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, είναι οι εμπρηστές με την πολιτική και τις προτεραιότητες τους».

Σημειώνουν ακόμα ότι «το μήνυμα που έστειλε η Περιφέρεια, ενώ είχε ήδη καεί ολόκληρη η περιμετρική ζώνη της Αλεξανδρούπολης, κάνοντας έκκληση στους αγρότες να βοηθήσουν με τα τρακτέρ τους για αντιπυρικές ζώνες είναι εξοργιστικό. Οι ντόπιοι αγρότες (που σύμφωνα με το 112 θα έπρεπε να έχουν εκκενώσει τα χωριά τους!) κλήθηκαν να καλύψουν τη γύμνια των αρχών που με μέγιστο κυνισμό τους υποσχέθηκε και πληρωμή των καυσίμων τους, αφού βεβαίως φέρουν τα αναγκαία παραστατικά».

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να «σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να αφοπλιστούν οι ακροδεξιές ομάδες. Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι, να πέσει ο φράχτης του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες θύματα πολέμων και ακραίας φτώχιας στις χώρες τους. Να συντριβούν η πολιτική που στρώνει το δρόμο στο φασισμό και οι ακροδεξιές ομάδες και οργανώσεις που κάνουν πράξη το κυβερνητικό ρατσισμό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back