ΑΡΠΗ-ΑΜ για απευθείας αναθέσεις: «Φλυαρίες ηθικολογίας»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ-ΑΜ για απευθείας αναθέσεις: «Φλυαρίες ηθικολογίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2024, 09:09

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή της για το θέμα των απευθείας αναθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου παραπέμπει σε προ τετραετίας ανακοινώσεις της και σε συνεντεύξεις του τότε επικεφαλής, Νίκου Ζήκου, για το θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Εδώ και χρόνια ήμασταν η μόνη παράταξη που έχει αναδείξει το θέμα με στοιχεία και αποδείξεις, κανένας όμως, ούτε καμία περιφερειακή παράταξη δεν συγκινήθηκε».

Επιτίθεται στις παρατάξεις των κ.κ. Στέφου και Ζούμπα λέγοντας ότι «φλυαρούν με ηθικολογίες και σκανδαλοθηρική διάθεση αλλά αποφεύγουν επιμελώς να πουν κάτι για την ‘ταμπακιέρα’. Μήπως δεν γνωρίζουν ότι ο Καχριμάνης μοιράζει το δημόσιο χρήμα με αναθέσεις σε ‘ημετέρους’ πατώντας πάνω στη νομοθεσία που έχουν ψηφίσει όλοι μαζί, ΝΔ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση;».

Αναφέρει ακόμα ότι οι απευθείας αναθέσεις «δεν είναι προνόμιο μόνο του Καχριμάνη αλλά δυστυχώς για τους εργαζόμενους, αγαπημένο σπορ του αστικού πολιτικού συστήματος, στα υπουργεία, στα νοσοκομεία, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, παντού».

Καταλήγει λέγοντας ότι «είναι ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι τα κόμματα αυτά που εξυπηρετούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα μπορούν να προσεγγίσουν έστω και στο ελάχιστο μια τέτοια διαδικασία. Θα ήταν σαν να καταργούσαν τον εαυτό τους και το λόγο ύπαρξής τους» και ότι «μόνο ένα ενωτικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα βάλει στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων (…) μπορεί να διασφαλίσει και την διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3