Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αριστερή Παρέμβαση»: Περιφερειακό Συμβούλιο… κανονικά

Εικόνα του άρθρου «Αριστερή Παρέμβαση»: Περιφερειακό Συμβούλιο… κανονικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2021, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την επιστροφή του Περιφερειακού Συμβουλίου και των επιτροπών στην κανονικότητα, δηλαδή στις διά ζώσης συνεδριάσεις, ζητά η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».

«Όταν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, τους δήμους και τις περιφέρειες, πηγαίνουν κάθε μέρα για δουλειά, είναι πρόκληση τα μέλη ενός συμβουλίου να παίρνουν αποφάσεις με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς, ενώ το υπόλοιπο της μέρας παραβιάζονται από πολλούς τα μέτρα προστασίας, σε καφετέριες, εκθέσεις, εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις…» τονίζει.

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανάψει το πράσινο φως για τις διά ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων εδώ και έναν μήνα.

Η παρέμβαση της «Αριστερής Παρέμβασης» γίνεται με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση διά περιφοράς της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Η παράταξη γνωστοποιεί δε τις θέσεις της επί θεμάτων. Έτσι λοιπόν ψήφισε «ναι» επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας στα Σερβιανά, ζητώντας όμως να υπάρξει μια γενικότερη ενημέρωση για τον αριθμό και τη δυναμικότητα όλων των πτηνοτροφικών μονάδων που είναι εγκατεστημένες σε περιοχές Natura. 

Ψήφισε κατά στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού, ισχύος 0,9MW, στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου και υπέρ της στήριξης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων υπό τον όρο «ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν θα υπάρχει σαν σκοπός η αποκόμιση κέρδους και ο αποκλεισμός των ανέργων, της νεολαίας, των εργαζομένων, των προσφύγων και των ξωμάχων της ζωής, με την έννοια της ύπαρξης εισιτηρίου» όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back