Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αριστερή Παρέμβαση: «Λόγια για κατανάλωση»

Εικόνα του άρθρου Αριστερή Παρέμβαση: «Λόγια για κατανάλωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2020, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή τη δαπάνη για την κατασκευή του δρόμου προς το νεόδμητο προκάτ ναό του Αγίου Παΐσίου, η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι προχώρησε ουσιαστικά σε απευθείας ανάθεση του έργου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Για το ίδιο θέμα έκανε κριτική και η Ενότητα Πολιτών, σχετικά με τη μικρή έκπτωση.

«Με την πρώτη ευκαιρία, η δημοτική αρχή προχώρησε σε εφαρμογή του περιβόητου άρθρου 34 του Νόμου 4412/2016 για να προχωρήσει επί της ουσίας σε απευθείας ανάθεση έργου ποσού 74.400€. Συγκεκριμένα , πρόκειται για το έργο της διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού Ιερώνυμου Β’, πέριξ του νεόδμητου ναού του Αγίου Παϊσίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΡΠΙ και προσθέτει: «Προκαλεί η δημοτική αρχή Ελισάφ – Γκόντα - Μπαρτζώκα λέγοντας ότι τάχα το έργο αυτό ήταν πραγματικά επείγον».

Επίσης, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν τον αποδοκίμασαν οι δημοτικές αρχές, νυν και πρώην.

Θέτει το ερώτημα στη δημοτική αρχή «ποιοι ήταν οι λόγοι και ποια τα κριτήριά που δίνουν το δικαίωμα στη δημοτική αρχή να αποκλείσουν από την διαδικασία την πλειοψηφία του τεχνικού δυναμικού της περιοχής μας»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back