Αριστερή Παρέμβαση-8η Μαρτίου: «Αγωνιστικό μήνυμα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2022, 16:37

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την 8η Μαρτίου ως «αγωνιστικό μήνυμα που φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση».

Ειδικά φέτος, όπως αναφέρει, τιμά την ημέρα της γυναίκας «κάτω από τη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή».

Η ΑΡΠΙ στηρίζει «με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών ακόμα και ανήλικων παιδιών. Το θερμοκήπιο για τα αποκρουστικά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις και καταναγκασμοί, που δεσμεύουν τα όνειρα, την πορεία μιας γυναίκας, ενός νέου ανθρώπου στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό».

Καταθέτει ένα πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και μισθολογικών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, καμία απόλυση εγκύου, γονικές άδειες και για τους δύο γονείς, καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού, στις παρενοχλήσεις, στις διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλικότητας στους χώρους δουλειάς, προστασία στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος. Καμία απαγόρευση ή περιορισμός των εκτρώσεων, κατάργηση του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, πλήρη δικαιώματα για τους/τις μετανάστες/ριες σε μετακίνηση, άσυλο, υγεία, παιδεία, στέγη, εργασία κ.α.

Επίσης, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο τονίζει: «Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν ραγδαία, ενώ οι καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες μόνο για το 2021 έφτασαν τις 30. Η ψήφιση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου (νόμος Τσιάρα-ΝΔ για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια) εγκλωβίζει τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις πιο φτωχές, σε κακοποιητικούς γάμους» και συμπληρώνει:  

«Η φετινή 8η Μάρτη είναι και μέρα πάλης για την ειρήνη των λαών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία, ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας. Η αλληλεγγύη μας και το βλέμμα μας στρέφονται στους χιλιάδες πρόσφυγες, στις μητέρες και τα παιδιά, θύματα  ενός ακόμα πολέμου για το κέρδος». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back