ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Παραγγελία διώξεων για 11 «Σπαρτιάτες» και Ηλ. Κασιδιάρη

Εικόνα του άρθρου Άρειος Πάγος: Παραγγελία διώξεων για 11 «Σπαρτιάτες» και Ηλ. Κασιδιάρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2024, 13:29
ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Παραγγελία διώξεων για 11 «Σπαρτιάτες» και Ηλ. Κασιδιάρη 

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση εκλογέων εις βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τους 11 βουλευτές (Αθανάσιου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεώργιου Μανούσου, Αλέξανδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γιώργου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου) που εξελέγησαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των «Σπαρτιατών», αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των «Σπαρτιατών», στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους «Σπαρτιάτες», δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Β. Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και «Don Corleone», φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αποχώρηση Μανούσου

Ως αποτέλεσμα της παραγγελίας δίωξης ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, την αποχώρησή του από Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών.

Λίγο αργότερα το παράδειγμα του Μανούσου ακολούθησε και ο Γιάννης Δημοτροκάλλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back