ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Apple: Παρουσίασε τρία νέα iPhone

Εικόνα του άρθρου Apple: Παρουσίασε τρία νέα iPhone
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2018, 13:13
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πιστή στο ραντεβού της τον πρώτο μήνα του Σεπτεμβρίου η Apple παρουσίασε τρία νέα μοντέλα iPhone και τη νέα γενιά του Apple Watch.

Το μοντέλο XS Max, το μεγαλύτερο iPhone μέχρι σήμερα, έχει οθόνη 6,5 ιντσών, το νέο iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών και το XR έχει οθόνη 6,1 ιντσών. Η οθόνη των 6,5 ιντσών (16,5 εκατοστών) του XS Max με τεχνολογία OLED είναι κατά 26% μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη έως τώρα οθόνη iPhone.

Και τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή A12 Bionic, που μπορεί να «σηκώσει» πιο εξελιγμένα βιντεοπαιγνίδια, προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες «βαριές» εφαρμογές. Επίσης η μπαταρία του νέου XS θα διαρκεί περίπου μισή ώρα παραπάνω έναντι του μοντέλου Χ. Τα μοντέλα XS και XS Max έχουν από δύο κάμερες των 12 megapixel, ενώ το XR μόνο μία οπίσθια.

Η διπλή κύρια κάμερα, τόσο στο iPhone Xs όσο και στο iPhone Xs Max βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 12 Megapixels που συνοδεύονται από το γνωστό Quad-LED True Tone φλας και βρίσκονται πίσω από ένα ευρυγώνιο σύστημα φακών έξι οπτικών στοιχείων f:/1.8 και ένα σύστημα τηλεφακού f:/2.4 προσφέροντας οπτικό ζουμ αλλά και ψηφιακό ζουμ έως και 10x. Προσφέρεται οπτική σταθεροποίηση εικόνας και στις δύο κάμερες που προστατεύονται από κρύσταλλο ζαφείρι.

Οι προ-παραγγελίες για τα iPhοne Xs και το iPhοne Xs Max αρχίζουν στις 21 Σεπτεμβρίου και οι συσκευές θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τις 28 Σεπτεμβρίου. Για το iPhone Xr θα αρχίσει να αποστέλλεται μέχρι τις 26 Οκτωβρίου μετά από προ-παραγγελίες..

Τα νέα iPhone θα έρχονται «φορτωμένα» με το νέο λειτουργικό της Apple, το iOS 12, το οποίο ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά. 


APPLE WATCH

Το νέο smartwatch Apple Watch Series 4 έχει μεγαλύτερες δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, μεγαλύτερη οθόνη, ισχυρότερο επεξεργαστή και ευρύτερη γκάμα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν την παρακολούθηση της σωματικής κατάστασης και υγείας του χρήστη.

Μεταξύ άλλων διαθέτει ένα αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, που καταγράφει την κίνηση της καρδιάς και τις διαταραχές της, οι οποίες αποτελούν πιθανά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης, το ρολόι περιλαμβάνει όργανα που ανιχνεύουν την πτώση του χρήστη και, αν αυτός μείνει ακίνητος για πάνω από ένα λεπτό, η συσκευή αυτόματα κάνει κλήση εκτάκτου ανάγκης.

Οι παραγγελίες των ρολογιών -που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ- θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή από 499 δολάρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3