Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποχωρεί η Όλγα Γεροβασίλη

Εικόνα του άρθρου Αποχωρεί η Όλγα Γεροβασίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2016, 23:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αποχώρηση της Όλγας Γεροβασίλη, πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου και νυν υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το αυτοδιοικητικό της αξίωμα είναι δεδομένη εδώ και επτά μήνες. ΄

Οι συνθήκες πια έχουν «ωριμάσει» για το… αναπόφευκτο, την παραίτησή της δηλαδή από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου. Οι εσωτερικές διαδικασίες στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ήπειρος Ανατροπής» για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής έχουν ολοκληρωθεί. Ο νέος επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Κώστας Μπασιούκας. Η τοποθέτησή του στην κεφαλή της παράταξης αναμένεται να οδηγήσει και σε εσωτερικές εξελίξεις τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο κ. Μπασιούκας είναι γραμματέας.

Όσον αφορά την κ. Γεροβασίλη, οι απανωτές απουσίες της από το περιφερειακό συμβούλιο είχαν αποτελέσει συχνά αντικείμενο σχολιασμού. Στις αρχές του καλοκαιριού, το θέμα του «απουσιολογίου» είχε θέσει επίμονα παράταξη της αντιπολίτευσης «Συμμαχία Ηπειρωτών», με την περιφερειακή αρχή να προσπερνάει το όλο ζήτημα. Η επιθυμία της περιφερειακής αρχής να μην ανοίξει «μέτωπο» με ένα από τα πιο σημαντικά κυβερνητικά στελέχη ήταν εμφανής εξ αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back