Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αποχετευτικό δίκτυο 25 χλμ. σε τρεις οικισμούς

Εικόνα του άρθρου Αποχετευτικό δίκτυο 25 χλμ. σε τρεις οικισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2022, 01:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης σε Γραμμενίτσα, Βλαχέρνα και Ελεούσα προχώρησε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Τεχνοδομή».

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο μήκους 25 χιλιομέτρων με 7 αντλιοστάσια έρχεται να δώσει λύση στην ορθή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών της Γραμμενίτσας, της Βλαχέρνας και της Ελεούσας και τη διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας. Από το έργο θα εξυπηρετηθούν περίπου 1200 κατοικίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους τρεις οικισμούς, που θα αποκτήσουν επιτέλους ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο αποχέτευσης….» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Τσιρογιάννης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Ηπείρου για την έγκριση της χρηματοδότησης και τα στελέχη της ΔΕΥΑΑ για την ωρίμανση, υποβολή και επίβλεψη του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3