πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποχαιρετισμοί στον Τάκη Νάστο

Εικόνα του άρθρου Αποχαιρετισμοί στον Τάκη Νάστο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2024, 12:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρατάξεις και φορείς αποχαιρετούν τον Δημήτρη Νάστο που πέθανε στα 66 του χρόνια.

Με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία, να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του, καθώς και χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, συλλυπείται οικείους. Ο Νάστος υπήρξε πρόεδρος του ΕΚΙ για 14 χρόνια, από το 1996 μέχρι το 2010.

Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, στέλεχος του οποίου υπήρξε ο Νάστος, σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Από νεαρή ηλικία, ο Δημήτριος Νάστος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προάσπιση της δημοκρατίας. Ως μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, συνέβαλε καθοριστικά στις προσπάθειες του κόμματος για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και την προώθηση των αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Η αφοσίωσή του στην αυτοδιοίκηση ήταν χαρακτηριστική, καθώς επένδυσε με ιδιαίτερη αγάπη και αγωνία στη βελτίωση των τοπικών θεσμών και στη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Η απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Νάστου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική και κοινωνική ζωή της περιοχής μας».

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα τον αποχαιρετά ως στέλεχος, ιδρυτικό της μάλιστα.

«Ο Δημήτρης Νάστος υπήρξε σημαίνων στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε δήμαρχος στον πρώην δήμο Μπιζανίου, αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Ιωαννιτών, ενώ υπήρξε επί χρόνια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Η συνολική πορεία και προσφορά του στα κοινά είναι αδιαμφισβήτητη και η αναγνώριση του έργου του καθολική» αναφέρει η παράταξη και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση Γιάννενα Νέα Εποχή, σημειώνει:

«Ο Δημήτρης Νάστος υπηρέτησε με πάθος για πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το εργατικό κίνημα και ήταν πάντα συνεπής με τις ιδέες του. Ήταν παρών μέχρι το τέλος και αφήνει το δικό του στίγμα στους χώρους που με αφοσίωση πορεύτηκε».

Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, κεντρικά, καθώς και ο Δήμος Ζαγορίου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3