ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν

Εικόνα του άρθρου Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2023, 13:29
ΚΟΣΜΟΣ

Οι εισαγγελείς του Νέου Μεξικού απέσυραν τις ποινικές διώξεις κατά του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν Rust, όπως επιβεβαίωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι.

Ο Μπάλντουιν, 65 ετών, σημάδευε με ένα 45άρι πιστόλι Colt τη Χάτσινς κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας τη Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Τον Ιανουάριο του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο περιπτώσεις ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε σχέση με τον θάνατο της Χάτσινς και τον τραυματισμό του Σόουζα. 

Ο Μπάλντουιν δήλωσε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Έχει επανειλημμένα πει ότι ενημερώθηκε από μέλη του συνεργείου ότι το όπλο δεν ήταν γεμάτο και έχει επίσης επιμείνει ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Είπε ότι του είπαν ότι το περίστροφο ήταν ένα «κρύο όπλο», ένας όρος της βιομηχανίας που σημαίνει ότι είτε ήταν άδειο είτε περιείχε εικονικές σφαίρες.

Τον Φεβρουάριο, ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και είχε συμφωνήσει με τους όρους του δικαστηρίου για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας χαμηλού προϋπολογισμού, καθώς και με την απαγόρευση χρήσης όπλων και κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα αποσύρουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του Μπάλντουιν, αλλά ότι το γραφείο θα ερευνήσει περαιτέρω και ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να επανακατατεθούν. Οι κατηγορίες εναντίον της οπλοποιού της ταινίας Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, παραμένουν.

Λίγο αργότερα οι δικηγόροι του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπίρο, ανακοίνωσαν ότι είναι «ικανοποιημένοι με την απόφαση να απορριφθεί η υπόθεση». «Ενθαρρύνουμε μια έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος», πρόσθεσαν.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back