ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απορρίμματα με συμβασιούχους

Εικόνα του άρθρου Απορρίμματα με συμβασιούχους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2019, 23:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, στην επεισοδιακή συνεδρίασή του στις 25 Σεπτεμβρίου, να μην παραχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων σε Μπιζάνι, Πέραμα, Παμβώτιδα και Ανατολή, το Δημαρχείο ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβασιούχων.

Η λύση αυτή διαφαίνεται ως η μοναδική μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η όλη υπόθεση, χωρίς να σημαίνει όμως ότι η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ αφήνει στην άκρη τον σχεδιασμό της για την κάλυψη των αναγκών της πόλης και με ιδιώτες. Οι προθέσεις της θα φανούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11ης Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, οπότε και το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τις προσλήψεις 25 ατόμων με συμβάσεις οκτώ μηνών και 20 ατόμων με συμβάσεις δύο μηνών. Για τις προσλήψεις αυτές είχε προβλεφθεί κονδύλιο  στον προϋπολογισμό του 2019. 

Η πρώην δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει στις προσλήψεις των 8μηνιτών λόγω και της προκήρυξης 3Κ για την πρόσληψη 47 ατόμων μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας να μη δίνει το «πράσινο φως». Οι προσλήψεις των μόνιμων εργαζόμενων έχουν προχωρήσει. Οπότε η δημοτική αρχή καλείται να τεκμηριώσει την πρότασή της για την ανάγκη πρόσληψης συμβασιούχων.

Σημειωτέον ότι ένας από τους λόγους της λύσης των συμβασιούχων, είναι το γεγονός ότι λήγουν εντός των ημερών οι συμβάσεις με ιδιώτες που υπάρχουν για τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας. Για τις δύο αυτές Δημοτικές Ενότητες υπήρχε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με ιδιώτες στον τομέα της αποκομιδής από το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back