ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Απολογία» για τα ράντζα με υποσημειώσεις

Εικόνα του άρθρου «Απολογία» για τα ράντζα με υποσημειώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 00:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «απολογία» για τη μη επίλυση του προβλήματος με τα ράντζα που υπάρχουν στους διαδρόμους της Αιματολογικής Κλινικής κάνει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας το μικρό χρονικό διάστημα της μέχρι τώρα θητείας της. Η «απολογία» έρχεται μετά την ανάδειξη της όλης υπόθεσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία βρίσκεται σε διαρκή «πόλεμο» με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ύπαρξη των ράντζων πάντως αποτελεί μια αδιάψευστη πραγματικότητα, ανεξαρτήτως πλευράς. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ είναι η γειτνίαση της Αιματολογικής με την Πνευμονολογική Κλινική με αποτέλεσμα να υπάρχει «άνθιση» των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αφού υπογραμμίζει ότι η ίδια βρίσκεται στο τιμόνι του νοσοκομειακού ιδρύματος μόλις έξι μήνες, αναφέρει ότι η κατάσταση με τα ράντζα στην Αιματολογική Κλινική υφίσταται επί χρόνια. Παραθέτει δε κάποια στοιχεία πληρότητας: το 2004 πληρότητα 177,8%, το 2012 πληρότητα 116,8% και το 2016 πληρότητα 101,6%).

Στη συνέχεια στρέφει τα  βέλη της στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί «να δυσφημήσει το δημόσιο σύστημα υγείας», προσδίδοντας και μια πολιτική χροιά στην αντιπαράθεση. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της χρησιμοποιεί καταγγελίες εργαζομένων από το 2007 και 2015 και «τις παρουσιάζει ως σημερινές για να εγκαλέσει διοίκηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως αποκλειστικά υπεύθυνους».

Πέραν των πολιτικών αντιπαραθέσεων, τι μέλλει γενέσθαι; Σύμφωνα με τη διοίκηση, η λύση που έχει επιλεγεί για την Αιματολογική Κλινική, είναι η επέκταση των κλινών της στο νέο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, όπως αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back