Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

«Αποκλείονται από υγεία-παιδεία οι πρόσφυγες»

Εικόνα του άρθρου «Αποκλείονται από υγεία-παιδεία οι πρόσφυγες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2019, 19:22
ΒΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για το «μεταναστευτικό και προσφυγικό» όπως το αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, ζήτημα, έκανε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η μη απόδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού σε βασικά αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία».

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Διαφάνειας-Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η κα Τζούφη είπε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στερεί τη δυνατότητα του ιατρικού ελέγχου και των εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παραβαίνοντας το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο».

Επίσης, σχετικά με τους εμβολιασμούς των μαθητών προσφύγων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «οι παγκόσμιες επιδημίες δεν έχουν σύνορα» και ότι «αντίστοιχα, σύνορα δεν έχουν και οι θεραπευτικές διαδικασίες και οι εμβολιασμοί».

Ζήτησε την άποψη των μελών Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά την παρεμπόδιση της πρόσβασης κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας και το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Τόσο η πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αναγνώρισαν το πρόβλημα και σημείωσαν πως με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι ορατοί» αναφέρει η κα Τζούφη στην ανακοίνωσή της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back