Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, η Εύα Καϊλή

Εικόνα του άρθρου Αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, η Εύα Καϊλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2023, 20:43
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στη φυλακή του Βελγίου, η Εύα Καϊλή. 

Όπως δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, στο Euronews, η ευρωβουλευτής θα τεθεί πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Όπως σχολιάζει το Euronews η απόφαση αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου επ' αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία άρθηκε αμέσως.

Η 44χρονη νομοθέτης κατηγορήθηκε τότε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της. 

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, από τα πέντε άτομα στα οποία απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες, μόνο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παρέμενε στη φυλακή. 

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει αφεθεί ελεύθερος. Για όλους τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα υπάρχει απόφαση αποφυλάκισης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back