ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποβιβαστείτε και αποχωρήστε…

Εικόνα του άρθρου Αποβιβαστείτε και αποχωρήστε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 01:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, στη χτεσινή του συνεδρίαση, ήρθε να επικυρώσει την απόφαση που πήρε την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή ποιότητας ζωής, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, για τη διευθέτηση της κατάστασης που επικρατεί στην παραλίμνια περιοχή, από τον Μώλο μέχρι την περιοχή της Σκάλας, με τα τουριστικά λεωφορεία.

Το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε να ορίσει συνολικά τέσσερα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης των επισκεπτών. Τα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης βρίσκονται: κοντά στα καραβάκια, κοντά στο «Δώδεκα», στα παλιά σφαγεία και στη λεωφόρο Παπανδρέου. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν ομόφωνη, όπως αναμενόταν. Εκτός από το «όχι» του Σωτήρη Μαλάμου (ΔΡΑΣΥ) και το «λευκό» του Δημήτρη Τασιούλα (Λαϊκή Συσπείρωση), «όχι» είπαν και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι επί της ουσίας συντάχθηκαν με τη θέση της αντιδημάρχου Πρασίνου και Κυκλοφοριακών Θεμάτων Ελένης Βασιλείου. 

Η κ. Βασιλείου ήταν υπέρ της άποψης ότι πρέπει να μην εισέρχονται καθόλου τα τουριστικά λεωφορεία στην επίμαχη παραλίμνια περιοχή –κάτι που θεωρήθηκε ότι είναι πρόωρο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Εκτός από την κ. Βασιλείου, «κατά» ψήφισαν η Ειρήνη Βαρτζιώτη και η Ντίνα Μπακόλα. Πάντως, η λύση με τα τέσσερα σημεία αποβίβασης-επιβίβασης μένει να φανεί στην πράξη πώς θα λειτουργήσει και αν θα εφαρμοστεί κατά γράμμα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back