ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από την Ντραμπάτοβα και τα χόρτα μέχρι τους κρουνούς και τις τέντες

Εικόνα του άρθρου Από την Ντραμπάτοβα και τα χόρτα μέχρι τους κρουνούς και τις τέντες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2023, 18:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών συνεδρίασε σήμερα με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών, με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίοιυ να κάνει ειδική μνεία στον διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Επί της ουσίας, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων ειδικά εντός του αστικού ιστού καθώς και τον έλεγχο στους πυροσβεστικούς κρουνούς.

Ο κ. Μαυρογιώργος είπε ότι η επάρκεια νερού για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στα σημεία που επιχειρούν, είναι καθοριστικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τα υδροφόρα των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης είπε ότι ο Δήμος ξεκινά άμεσα τέσσερις εργολαβίες για καθαρισμούς και κοπή χόρτων.

Ο συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Κοντογιάννης σημείωσε ότι και φέτος οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα διαθέτουν τα ίδια μέσα. Ένα ελικόπτερο θα εδρεύει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστός ο τύπος του.

Έθεσε δε το ζήτημα της ανάγκης εκτεταμένων καθαρισμών στο δάσος της Δραμπάτοβας –κάτι το οποίο γνωρίζει ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κοντογιάννης αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν εντοπιστεί εντός του αστικού ιστού. Όπως είπε, σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να απομακρυνθούν μεγάλες γλάστρες όπως και τέντες από καταστήματα που παρεμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Όσον αφορά τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας είπε ότι έχουν τοποθετηθεί ήδη 45 καινούριοι κρουνοί και ότι έως το τέλος Μαΐου θα προστεθούν άλλοι 10.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back