Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 11-06-2022, 20:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του κέντρου των Ιωαννίνων είναι αυτό της παλιάς Εμπορικής Σχολής, που αργότερα έγινε το Κλασικό λύκειο και σήμερα, το 7ο, με το «Κλασικό» να είναι ωστόσο η ονομασία που έχει συνδεθεί στην πιο πρόσφατη ιστορία.

Το κτίριο αυτό φέρεται ότι χτίστηκε το 1870 και χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως κατοικία του βαλή των Ιωαννίνων, χώρος φιλοξενίας κατά τις βασιλικές επισκέψεις, έδρα του αντιπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, αγγλικό προξενείο και τελικά, ως Εμπορική Σχολή των Ιωαννίνων. Η σχολή λειτούργησε από το 1923 μέχρι το 1960.


 

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:


Η ιδέα, είναι να δούμε τη σημερινή εικόνα των Ιωαννίνων με  «θραύσματα» του παρελθόντος, μέσα από φωτογραφίες του σήμερα, στα      σημεία  που τραβήχτηκαν παλιότερες φωτογραφίες. Κάποιες εξ αυτών, έχουν       αποτυπώσει σημεία που δεν υπάρχουν πια, κάποιες άλλες όμως δείχνουν     ότι   παρά το πέρασμα των χρόνων, η πόλη διατηρεί αρκετά από τα   σημεία     αναφοράς της με διαχρονικό τρόπο.

Δείτε εδώ τα υπόλοιπα φωτομοντάζ της στήλης "Τα Γιάννενα τότε και τώρα"

200 λέξεις απομένουν.
  • apotetoios
    apotetoios
    καλύτερα να μπαίνουν οι φωτογραφίες "τώρα-τότε", δίπλα η μια στην άλλη! είναι πιο εύκολη η σύγκριση! η ιδέα σας, ναι μεν είναι "έξυπνη" αλλά στο τέλος κουράζει... ή δεν πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα!
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3