ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από την «Αφοί Καρυπίδης» στον… Άρη και τον Άδωνη Γεωργιάδη

Εικόνα του άρθρου Από την «Αφοί Καρυπίδης» στον… Άρη και τον Άδωνη Γεωργιάδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ιωαννίνων Νίκο Έξαρχο, σχετικά τα ποσά που πρέπει να καταβάλλει σε εργαζόμενους-ες η εταιρία «Αφοι Καρυπίδη ΑΕ».

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που πηγαίνει αρκετά πίσω και από το 2018 οι εργαζόμενοι-ες εμπλέκονται σε μια γραφειοκρατική διαδικασία, όντας ανάμεσα στην πτωχευμένη πλέον επιχείρηση «Αφοί Καυρπίδη» και τον «Σκλαβενίτη» που ανέλαβε τα καταστήματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναλύουν την υπόθεση, η οποία αφορά το 70% των 3.741.500 ευρώ, μείον έξοδα εκτελέσεως.

«Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι μετά τη διανομή θα εισέπρατταν τα ποσά για τα οποία έχουν καταταχτεί, υφίστανται τη κοροϊδία όλων των εμπλεκομένων» τονίζει το ΚΚΕ.

Για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα πρέπει η εταιρία «Αφοί Καρυπίδη» να καταθέσει κάποια δικόγραφα, τα οποία η δικηγόρος Αθηνών που έχει διοριστεί σύνδικος –σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ- δεν έχει παραλάβει ακόμα.

«Η εν λόγω σύνδικος ισχυρίζεται ότι ο κ. Καρυπίδης Θεόδωρος παρά τα έγγραφα που του απέστειλε δεν της παραδίδει τα αξιόγραφα, δικόγραφα και τις αποφάσεις που βρίσκονται στα χέρια του και αφορούν το κατασχεθέν ποσό. Τα έγγραφα αυτά βέβαια κατέχει παράνομα αυτός καθώς ο εν λόγω είχε παραιτηθεί από νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «'ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ' το 2017» τονίζουν οι βουλευτές.

Καταγγέλουν τον κ. Καρυπίδη ότι «άφησε την πτωχευμένη εταιρεία με χρέη εκατομμυρίων στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο δημόσιο, φέρεται ως ιδιοκτήτης της ‘ΠΑΕ Άρης’, αλλά και άλλων εταιρειών που συμμετείχαν και σε διαγωνισμούς για την ανάληψη δημοσίων συμβάσεων».

Ερωτούν τον κ. Γεωργιάδη, «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να εισπράξουν τα ποσά που νόμιμα κατάσχεσαν οι πρώην εργαζόμενοι» της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back