Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τη Φρανκφούρτη στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Από τη Φρανκφούρτη στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2019, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο γερμανός επενδυτής δεν επισκέφθηκε μόνο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αλλά και το Δημαρχείο. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο Hüseyin Cifci της εταιρίας Prodyna με έδρα τη Φρανκφούρτη που παράγει λογισμικά και εφαρμογές cloud. Τον κ. Cifci, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, συνόδευαν η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας Ελένη Φωτιάδου και διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Matthias Hoffmann. Η Prodyna δραστηριοποιείται ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου χώρου στην περιοχή με σκοπό σε πρώτη φάση να απασχολήσει 30 εργαζομένους, κυρίως εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της πληροφορικής.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του τούς ενημέρωσε διεξοδικά για τα πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων. «Υπάρχει ένα άριστο επιστημονικό δυναμικό» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ και τόνισε ότι ο Δήμος είναι αρωγός στην υγιή επιχειρηματικότητα. «Ο κλάδος της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Μπορεί να δώσει δυνατότητες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες ώστε να επιστρέψουν μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο δήμαρχος.

Διαβεβαίωσε δε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στα Γιάννενα για την εγκατάσταση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3