Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από τη θάλασσα έρχονταν, στη στεριά πιάστηκαν

Εικόνα του άρθρου Από τη θάλασσα έρχονταν, στη στεριά πιάστηκαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2016, 21:54
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εξαρθρώθηκε στην Αθήνα σπείρα που έφερνε χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων επτά 7 Έλληνες και 4 Αλβανοί. Την επιχείρηση έκανε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που χτες και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας, έκανε τις συλλήψεις. Πρόκειται για έξι άνδρες ηλικίας από 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη γυναίκα και 3 Αλβανούς ηλικίας 33, 36 και 40 ετών και μία 21χρονη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσε φουσκωτό σκάφος και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν ο οργανωτής των θαλάσσιων μεταφορών της κάνναβης από την Αλβανία στα Σύβοτα. Ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή της κάνναβης από το φουσκωτό σκάφος και συντονιστής των χερσαίων μεταφορών στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπεύθυνος για την στρατολόγηση ατόμων για τις ανάγκες της οργάνωσης ήταν ένας 31χρονος ημεδαπός. Στα υπόλοιπα μέλη είχε επιμερισθεί η ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς (προπομποί), της αποθήκευσης, της διακίνησης και της προετοιμασίας για την εξαγωγή, μέρους των ποσοτήτων ναρκωτικών, στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε σε λιμένα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και κατασχέθηκε.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας:

258 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

2,9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA

Το χρηματικά ποσά των 5.730 Ευρώ

Το χρηματικό ποσό των 100.200 Λεκ Αλβανίας

2 ζυγαριές ακριβείας

35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

1 μεταλλικός τρίφτης

1 σιδερογροθιά

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back