Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα φώτα… στις πορείες και στις μπογιές

Εικόνα του άρθρου Από τα φώτα… στις πορείες και στις μπογιές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2024, 21:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε τηλεοπτική εκπομπή, πανελλαδικής εμβέλειας («Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη), φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, για να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του να διατεθούν 37.200 ευρώ στην «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.» για υπηρεσίες… κλεισίματος φώτων και κλιματιστικών στο διοικητήριο.

Μετά τις ανεπαρκείς δικαιολογίες που κατέθεσε - εκ των υστέρων- η περιφερειακή αρχή, ο κ. Καχριμάνης, στην τηλεοπτική του «απολογία», τα έμπλεξε όλα μαζί και έκανε μια μετάβαση από την ενεργειακή εξοικονόμηση στην ασφάλεια του κτιρίου.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε τα περί έλλειψης βοηθητικού προσωπικού και υποστήριξε ότι «αναθέσαμε για δύο χρόνια στην εταιρία της Περιφέρειας Ηπείρου (στην «Αναπτυξιακή Ηπείρου») να μας δώσει ένα άτομο που θα κάνει τη δουλειά». Και πάλι, δεν διευκρινίστηκε αν θα γίνει πρόσληψη μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού ή αν η εταιρία, η οποία έχει μια επιστημονική εξειδίκευση, διαθέτει το άτομο με τα κατάλληλα προσόντα.

Τι δουλειά πρέπει να κάνει αυτό το άτομο: Να κλείνει τα φώτα και τα κλιματιστικά, να σηκώνει το τηλέφωνο, να κλείνει τις γρίλες και να φυλάσσει το κτίριο.

«Για λόγους ασφάλειας, θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από το μεσημέρι και μετά όταν φεύγει το προσωπικό. (Ένα άτομο) που θα κοιτάει την πλήρη ασφάλεια του κτιρίου» είπε. «Ένα άτομο πολλαπλών υποθέσεων» πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν σε ένα έργο, ο κ. Καχριμάνης είπε: «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης». Και κάπου εδώ έβαλε στην όλη υπόθεση και τις πορείες. «Σε μια διετία έχουμε δώσει πάνω από 50.000 ευρώ για να βγουν οι μπογιές από το κτίριο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις πορείες. Ποιος θα αφήσει ένα κτίριο στην τύχη του το βράδυ;»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3