ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από σήμερα αλλαγές στα γυαλιά οράσεως

Εικόνα του άρθρου Από σήμερα αλλαγές στα γυαλιά οράσεως
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2018, 11:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από σήμερα ισχύει η αλλαγή στις δαπάνες για γυαλιά οράσεως, στις οποίες οι οπτικοί αντιδρούν. Πρακτικά, αυτό που θα ισχύει πλέον είναι ότι θα εκδίδεται ένα κουπόνι 100 ευρώ από τον οφθαλμίατρο, θα το παίρνει ο ασφαλισμένος και θα το καταθέτει στον οπτικό, ο οποίος κατόπιν θα εξαργυρώνει. Οι καθυστερήσεις όμως του ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι οπτικοί δεν συμφώνησαν στην αλλαγή, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών ενημερώνει ότι δεν θα λαμβάνει τα voucher και πως δεν μπορούν να υποστηρίξουν, με δική τους ρευστότητα (που δεν υπάρχει), τους δύο μήνες καθυστέρηση στην πληρωμή των κουπονιών.

Μέχρι τώρα, οι ασφαλισμένοι αγόραζαν γυαλιά με ηλεκτρονική συνταγή, πλήρωναν κανονικά την αξία τους και κατόπιν, έπαιρναν πίσω το ποσό της κάλυψης σε λογαριασμό τους, από τον ΕΟΠΥΥ. Η δαπάνη εγκρίνεται για τέσσερα χρόνια.

Από σήμερα, οι ασφαλισμένο θα παίρνουν το κουπόνι από τον οφθαλμίατρο, μαζί με τη συνταγή, θα εγκρίνουν τα έγγραφα σε ελεγκτή γιατρό και στη συνέχεια, θα δίνουν το κουπόνι των 100 ευρώ στον οπτικό. Όσες συνταγές έχουν εκδοθεί ως 30 Σεπτεμβρίου και δεν έχουν εκτελεστεί, θα γίνονται δεκτές για έγκριση, μαζί με τα αιτήματα αποζημίωσης των ασφαλισμένων, ως τις 30 Νοεμβρίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back