ΕΛΛΑΔΑ

Από Σάββατο: Σχεδόν παντού τεστ για μη εμβολιασμένους-ες

Εικόνα του άρθρου Από Σάββατο: Σχεδόν παντού τεστ για μη εμβολιασμένους-ες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 20:21
ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος με «σχετικά» ποσοστά προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με μικρές ανακρίβειες στα ποσοστά εμβολιασμού (προτίμησε και πάλι το ποσοστό ενηλίκων, χωρίς να πετύχει ακριβώς το ποσοστό του γενικού πληθυσμού).  

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Δύο  εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, κάθε χαρακτήρα εργασίας (και στην εκκλησία) με δικό τους κόστος. 
  • Αρνητικό  rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε  δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα  καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες (και πάλι).  
  • Σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και  εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης,  καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Ειδικότερα τα πρόστιμα θα ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό. 

Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων. 

Τέλος ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι παραμένει έως και το τέλος του χρόνου το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back