ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο

Εικόνα του άρθρου Από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2016, 21:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Τις παρεμβάσεις, άλλες μικρότερες κι άλλες μεγαλύτερες, που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, αναδεικνύει τον τελευταίο καιρό η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στην προσπάθειά της, μεταξύ άλλων, να βελτιώσει την εικόνα της. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, κινείται και η παρουσίαση των εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στον Δήμο με τον πρώην αντιδήμαρχο και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πια Δημήτρη Νάστο να αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αποστολή. Επί της οδού Βορείου Ηπείρου, ο κ. Νάστος έδειξε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη δουλειά που γίνεται στα πεζοδρόμια. Μέσω ενός σχετικού έργου, αυτή τη στιγμή τα συνεργεία δουλεύουν για την επισκευή ή την πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήματα των οδών Βορείου Ηπείρου, 8ης Μεραρχίας, Παπανδρέου, λεωφόρου Γράμμου, Κατσάρη και αλλού. 

Παράλληλα εδώ και 15 μέρες έπιασε δουλειά το προσωπικό που προσέλαβε ο Δήμος με δίμηνες συμβάσεις και γίνονται επισκευές πεζοδρομίων στη λεωφόρο Δωδώνης, στην οδό Κατσαδήμα και δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς επίσης και στον άξονα από Γυαλί Καφενέ μέχρι το Γηροκομείο. Επίσης ανακατασκευάστηκε ο τοίχος της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας. «Έχουμε καταγράψει διάφορα σημεία μέσα στην πόλη όπου χρειάζεται συντήρηση πεζοδρομίων και θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας αυτό το δίμηνο που θα έχουμε το συγκεκριμένο προσωπικό, για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις», είπε ο κ. Νάστος. 

Υπενθύμισε δε τις δυσκολίες που προέκυψαν από το γεγονός πως «φέτος δεν έχουμε τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας». Έκανε επίσης γνωστό ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο «Βελτίωση πεζοδρομίων και δημιουργία υποδομών για ΑμΕΑ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που αφορά την ανακατασκευή πεζοδρομίων σε περιοχές όπως η οδός Δομπόλη και την «υποβάθμιση» πεζοδρομίων για εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3