Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από νωρίς στα (σχολικά) προβλήματα και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Από νωρίς στα (σχολικά) προβλήματα και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2020, 10:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εκπαιδευτικοί φορείς καλούν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα πολυπληθή τμήματα, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις, η απροθυμία συζήτησης για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι ανάγκες για αυξημένο προσωπικό καθαριότητας ώστε να επαρκεί για τον σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων καθώς και η αναστάτωση που προκλήθηκε τόσο με τις απανωτές αντικρουόμενες εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ημέρα του αγιασμού όσο και με τη διανομή των μασκών αποτελούν μέρος της πραγματικότητας που βιώνουμε με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους».

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Καλούν επίσης η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων κ.α.

Η ΕΛΜΕ ζητάει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ενημέρωση, για τον ακριβή αριθμό των μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης να τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής στα σχολεία κ.α.

Η ΕΑΠ, παράταξη της ΕΛΜΕ, σημειώνει ότι τα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία ανέρχονται στα 70, στο νομό Ιωαννίνων, χωρίς να υπολογίζονται αυτά της Ειδικής Αγωγής και του Μουσικού σχολείου.

Επίσης, η παράταξη καταγγέλλει ότι στα σχολεία υπάρχει συγχρωτισμός, σε τμήμα με 25-29 μαθητές-τριες, γίνονται μαθήματα ακόμα και σε αίθουσες που δεν έχουν παράθυρα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, σε πολλά σχολεία, για να «σπάσουν» μεγάλα μαθήματα.

Η  ΕΑΠ καταγγέλλει επίσης την «κοροϊδία με τις άχρηστες μάσκες» και σημειώνει ότι με το ποσό που «σπαταλήθηκε άσκοπα σε συνδυασμό με την επιχορήγηση του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ στην εκκλησία για επιμόρφωση (!) αντιστοιχεί στην πρόσληψη περίπου 5000 αναπληρωτών συναδέλφων και την κάλυψη των αντίστοιχων κενών στα σχολεία».

Ειδικά για το «διαχειριστή κρουσμάτων» ανά σχολείο, η ΕΑΠ σημειώνει ότι αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη, με καθήκοντα «ξένα με τις σπουδές του».

Αναφέρει ότι σε σχολείο της πόλης «κατατέθηκε αίτηση γονέα που καθιστά υπεύθυνο το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων σε περίπτωση που το παιδί του κολλήσει κορωνοϊό στο σχολείο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back