Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 27-07-2018, 18:55
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Πολωνός εξερευνητής Marek Kamiński διένυσε σε δύο μήνες, την απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία στο Πεκίνο, οδηγώντας το νέο Nissan LEAF. 

H εκστρατεία του Kamiński με την ονομασία «No Trace Expedition», έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον, μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Kamiński θα οδηγεί μόνος του το νέο Nissan LEAF σε μια διαδρομή που ξεκινά από το Καλίνινγκραντ και μέσω της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.

Ο Kamiński είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του «No Trace Expedition» ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.

«Όταν στέκεσαι στους δύο πόλους της Γης, βλέπεις έναν καθαρό, άψογο κόσμο στα λευκά, χωρίς ρύπανση», δήλωσε ο Kamiński. «Υπάρχουν ενδεχομένως πολύ λίγοι τυχοδιώκτες που θα οδηγούσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε μια απρόσκοπτη αποστολή.» 

Ο Kamiński δήλωσε, πως προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίληψη ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι νέα και ότι δεν συνοδεύεται από πλήρη υποστήριξη, ως προς τις υποδομές.

Πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Kamiński προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του Intelligent Mobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα