ΕΛΛΑΔΑ

​Δευτέρα 4 Ιουλίου οι αιτήσεις γονέων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Εικόνα του άρθρου ​Δευτέρα  4 Ιουλίου οι αιτήσεις γονέων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2016, 23:58
ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση της Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.)  προς τους γονείς να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». 

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση που υπογράφηκε χθες.

Παράλληλα αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τις Δομές να δηλώσουν τις θέσεις που κατ’ αρχήν θέλουν να διαθέσουν, ενώ την 1η Αυγούστου αναμένεται η έκδοση από την ΕΕΤΑΑ τελικών αποτελεσμάτων ωφελούμενων γονέων για τις 80.000 θέσεις.

Παράλληλα στην ΚΥΑ περιλαμβάνονται και όλες οι αλλαγές στο σύστημα υλοποίησης της δράσης. 

Τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα για τις δομές είναι ότι:

  1. καταργείται ο περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο οι δομές μπορούν να δεχτούν voucher μόνο για το 70% της δυναμικότητάς τους.
  2. διασφαλίζεται η μηναία καταβολή των δόσεων.
  3. απλοποιούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μειώνεται το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της κατάργησης των εγγυητικών επιστολών.

Τα στοιχεία που διατηρούνται σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα είναι:

Προτεραιότητα σε γονείς που είναι άνεργοι ή επισφαλώς απασχολούμενοι ή έχουν εισοδήματα κάτω από το κατώφλι φτώχειας.

Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος (ΕΕΤΑΑ) προσφέρει υπηρεσίες σύζευξης ανάμεσα στις διαθέσιμες θέσεις φροντίδας και τις προτιμήσεις των γονέων. Επισημαίνεται ότι η σύζευξη δεν είναι δεσμευτική.

Απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους. Επισημαίνεται ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και δεν αφορά επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back