Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απευθείας αναθέσεις ίσον αθέμιτος ανταγωνισμός

Εικόνα του άρθρου Απευθείας αναθέσεις ίσον αθέμιτος ανταγωνισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2016, 11:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Λίγες μέρες μετά την καταγγελία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» για μια σειρά από απευθείας αναθέσεις έργων από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι εργολάβοι δημοσίων έργων έρχονται με τη σειρά τους να καταγγείλουν την ίδια υπόθεση.

Με έγγραφό της προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)-Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου επικαλείται τις έντονες διαμαρτυρίες μελών της για μεγάλο αριθμό έργων που δίνονται με απευθείας ανάθεση. 

«Κατανοούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση όταν για παράδειγμα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα ή σε περιπτώσεις κινδύνου Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, με σωστό προγραμματισμό, σχεδιασμό και μελέτη από τις υπηρεσίες σας, μπορεί να αποτραπεί η ανάγκη να προβείτε σε εξαιρετικές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση ενός έργου που δεν έχει προϋπολογιστεί ορθά» επισημαίνουν στον περιφερειάρχη οι εργολάβοι. Αναφέρουν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να περιοριστούν, καθώς αν μη τι άλλο ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ενδεικτικά, προσθέτει ότι «παρατηρούνται περιπτώσεις ‘χτυπημένων’ έργων όπου ολοκληρώνονται με μία ή περισσότερες αναθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back